3 причини да изберете интернет кредитирането

Когато става въпрос за интернет кредити, един от водещите въпроси е – наистина ли са толкова изгодни? В последните години те станаха толкова предпочитани, че все повече финансови компании предлагат продуктите си в интернет пространството, за да отговорят на търсенето на потребителите.

Защо онлайн кредитирането е добър избор и струва ли си наистина да ползваме интернет кредити?

Ето 3 причини, поради които си струва да изберете онлайн заемите, а не традиционните кредити.

1. Може да се кандидатства от дома и по всяко време

Едва ли имате излишно свободно време, а и желание да ходите всеки ден до банката, за да попълвате документи, да се срещате с кредитни инспектори и да се снабдявате с всички документи, които са ви нужни за отпускането на банков кредит. Понякога направо трябва си вземете поне седмица отпуск, за да се справите с всички изисквания на банката.

При интернет кредитирането е достатъчно да разполагате с 10 минути свободно време, за да попълните формуляра. При това можете да го направите от телефона или домашния компютър. И то по всяко време.

2. Получавате средствата, където ви е удобно и когато ви е удобно.

Със сигурност никой няма да изисква от вас да си откривате сметка в еди коя си банка, да уреждате превод на работна заплата през нея или да сключвате договор за кредитна карта, само защото върви в пакета. Всички тези предимства са от огромно значение за не малко потребители. Можете да определите вие сметката, в която да ви се преведе нужната сума, без да оставяте в нея дори някаква авансова сума като залог.

3. Теглите малко – връщате малко

Лихвите по потребителските кредити и кредитните карти често водят до оскъпяване на кредитите и вместо да върнете кредит с минимална лихва, често се оказва, че сте платили два пъти сумата, която сте изтеглили. При микрокредитите взимате малко и връщате малко. А при някои кредити лихвата е почти нулева, тъй като и срокът за погасяване е изключително кратък. Още едно предимство, над което си струва да се замислите.