Как да пишем уникални и интересни статии за линк билдинг

Как да пишем уникални и интересни статии за линк билдинг

Ако сте SEO специалист и се вълнувате от промоцията на уебсайтове, линк билдинга със съдържание е във вашата практика със сигурност. Създаването на висококачествено , креативно и изключително писане гарантира топ SERP чрез блогове за линк билдинг . 

Например, блогър намери вашите текстове за ценни и постави връзки към вашия сайт в своите публикации в блога. По този начин вие ангажирате не само вашата аудитория със сайта, но и други потребители. Тази дейност несъмнено има значително влияние върху класирането на Google. Ето защо трябва да се грижите как да създадете достойно съдържание за статиите за линк билдинг .

Освен това търсачките обръщат огромно внимание на качеството на писане, уместността на ключовите думи и количеството на свързаните уебсайтове. Всичко това помага да се определи какви позиции в класирането трябва да заеме даден сайт. И така, стратегиите за изграждане на SEO връзки са изключително важни и нашата задача е да проучим най-ефективните тактики за създаване на ангажиращи и уникални статии.

1. Генерирайте ценно съдържание

Качественото писане с добре структуриран и полиран текст не е достатъчно, за да привлечете хората на вашия сайт чрез връзки. Вашето съдържание също трябва да съдържа информация за скорошни проучвания или доклади, галерии с изображения, видеоклипове, инфографики и ръководства тип „стъпка по стъпка“. 

Не бива да поверявате целия процес на изготвяне на съдържание на един човек. SEO специалистът трябва да проведе проучване, да избере подходяща тема, след което копирайтърът ще създаде съдържание, фотографът трябва да направи добри снимки, а дизайнерът или студиото за ретуширане ще обработи снимките.

От решаващо значение е цялото това разнообразие от съдържание да бъде лесно за използване и достъпно на всички устройства. Интернет публиката цени яснотата и достъпността, така че трафикът ви чрез връзки към статии ще се увеличи, ако следвате съветите, споменати по-рано.

2. Публикуването на гости има значение

Този метод обхваща поставянето на вашето конкретно съдържание на друг уебсайт. Освен това, разширявайки целевата аудитория на вашия сайт, блоговете за гости помагат да спечелите челни позиции в търсачките с авторитетни блогове за линк билдинг. Има много услуги за публикуване на гости за блогъри, които отговарят за подходящото приложение на връзки и оптимизиране на съдържанието. Те могат да направят живота ви много по-лесен, но ако решите да се справите сами със ситуацията, следните съвети ще ви бъдат полезни.

 • Популяризиране на свежо съдържание.
 • Търсене на връзки в съществуващо съдържание.
 • Изпълнение на прессъобщения за получаване на връзки от подходящи уебсайтове.
 • Премахване на несвързани източници.

Предишните процеси включват тясно взаимодействие между SEO специалиста и желания редактор на сайта. Така че, за да го направите ползотворен, можете да прибягвате до такива действия.

 • Не изпращайте съобщения на общи теми и се опитайте да персонализирате обхвата, като давате възможно най-много подробности.
 • Кратко представяне на информация, тъй като редакторът няма да губи време в дълги имейли и рискувате да нямате отговор.
 • Докажете, че ще се възползват от вашия уебсайт или връзка към статия.
 • Текстът на котвата е задължителен и трябва да бъде лесно достъпен.

Освен това маркетинговите стратегии също са работещи инструменти. Така че си струва да ги приложите или да се обърнете към надеждни услуги, които извършват маркетинг за блогове.

3. Експериментирайте с новини 

Всеки обича да бъде информиран и ако вашият уебсайт съдържа горещи извънредни новини, това определено ще бъде темата за разговори в града. Освен това можете да спечелите широка аудитория чрез публикации, които имат имена в своята ниша. Нещо повече, получаването на обратни връзки от тях кара Google да дава високи SERP.

От решаващо значение е да предоставяте само ценно новинарско съдържание на вашите потребители. Добавянето на безсмислени неща може да навреди непоправимо на трафика на сайта. Трябва да вземете под внимание каква е основната цел за вашия бизнес и да се насочите към точните статии. Така че, придържайте се към предстоящото ръководство, за да го постигнете.

 • Организация на събитие.
 • Даряване за някаква кауза.
 • Некомерсиална настройка.
 • Разработка на нов продукт.
 • Ново съобщение за партньорство.
 • Предлагане на бонуси.

Първо, определете посоката на новините си и ги представете на различни автори, инфлуенсъри и медии. Следващата стъпка е да ги убедите, че вашето съдържание е пълно с невероятни видове статии за линк билдинг, които ще бъдат полезни за обществеността.

4. Прилагане на техническо SEO

Друга по-мощна тактика за печелене на връзки е техническият одит. Предотвратявайки прекъсване на връзките и хакване на страници, задълбочен анализ ще разкрие действителна ситуация с функционирането на обратните връзки. След това трябва да направите следващите стъпки.

 • Откриване на повредени връзки . В този случай можете да се свържете с редактора и да добавите правилната връзка, сочеща към стойността, която носи на техния уебсайт.
 • 404 коригиране на грешка. Предоставянето на нова връзка към аналогичната страница е под ваша юрисдикция. 
 • Премахване на пренасочвания. Трябва да изтриете всички канали за пренасочване и да се уверите, че всяка връзка за пренасочване е насочена към крайната.
 • HTTPS настройка. Уверете се, че вашите връзки са актуализирани от старата HTTP версия, ако получите SLL.

Управлението на тези проблеми играе важна роля при възстановяването на връзката от една уеб страница към друга. Ако ги изпълнявате, трафикът ви ще се увеличи значително.

5. Разрушителна практика за линк билдинг, според Linkovete Net

Проучихме SEO инструменти, които могат да помогнат на вашата индустрия да постави света в краката ви. Все пак трябва да сме предпазливи относно опасните начини за линк билдинг, тъй като една невнимателна стъпка може да събори SEO империята. И така, за какви действия е по-добре да внимавате.

 • Купуване различни връзки.
 • Плащане за свързване.
 • Схеми за свързване.
 • Измамни връзки за пренасочване.
 • Спам връзки чрез коментиране.

Понякога може да предположите, че голям набор от връзки е благоприятен за вашия уебсайт, но това е грешна гледна точка. Вместо това Google цени баланса между съдържанието и неговото изживяване при свързване. По този начин линк билдинга не е толкова лесен и изисква усилия и маркетингови умения.

Заключение

Като цяло процесът на създаване на интелигентно съдържание чрез генериране на връзки е предизвикателство. И все пак, ако имате правилните тактики в арсеналите си като достойно съдържание, публикуване на гости, вълнуващи новини и солиден технически одит, тогава планът за линк билдинг със съдържание ще удари джакпота. Затова ви препоръчваме да опитате и да се насладите на резултатите скоро!