Как да използвате персонализиране на вашия сайт

Как да използвате персонализиране на вашия сайт

Днешният потребител търси по-задълбочена ангажираност с бизнеса. Те не искат оферти, които биха могли да бъдат създадени за когото и да било — искат оферти, които са съобразени с техните специфични нужди. Потребителите търсят персонализирано изживяване и вашият уебсайт е най-доброто място да го предоставите.

Персонализирането повишава лоялността на клиентите, което повишава продажбите и приходите. Според проучване на eConsultancy персонализираните уебсайтове увеличават ROI с 19 процента. С други думи, тайната на успешната маркетингова кампания е да я направите персонална.

Ето как ни казват от webdesignbulgaria.net.

Кажете имената им

Парчетата за директна поща често включват собствени имена във формуляри, за да превърнат общо съобщение в нещо по-смислено. Работеше тогава, работи и сега в Интернет. Използвайте собствени имена и друга идентифицираща информация, за да персонализирате уеб страници, имейли и друго съдържание. Бележка, която започва с „Скъпи Джон“ или „Здравей, Мери“, звучи по-добре от тази, която започва с „Уважаеми абонате“. Освен това повишената ангажираност увеличава лоялността, което увеличава шанса за продажба или реализация.

Локализиране на съдържание и оферти

Убедителната оферта надхвърля географията – до определена точка. Клиентите идват от цял ​​свят и може да нямат време да разберат къде могат да се възползват от специални отстъпки или дори да купят вашата стока. Улеснете ги, като персонализирате съдържанието така, че да отразява техните градове, региони или квартали.

Ако вашият продукт се предлага на множество места или ако вашият бизнес има няколко местоположения, избройте най-близките местоположения или ги посочете на интерактивна карта. Персонализирайте уеб съдържание, за да подчертаете отзиви и други коментари от клиенти наблизо. Покажете им колко удобно е да се ангажирате с бизнеса и те ще го направят.

Персонализирайте препоръките за продукти

Amazon, Spotify и други големи уеб имена правят това, както и вие. Ако потребител е купувал от вас в миналото, той или тя може да се интересува от подобни продукти в бъдеще. Други хора може да търсят интересни продукти на вашия сайт. Всички тези данни могат да се използват за персонализиране на продуктовите препоръки за всеки отделен посетител.

Започнете с продукти, които са разглеждали по време на минали посещения, или такива, които отговарят на думите за търсене, които са използвали при предишно търсене. Представете тези препоръки на началната страница, на продуктовите страници и дори на страниците с количката за пазаруване. Усилието ще увеличи приходите и ще подобри потребителското изживяване на вече лоялен и щастлив клиент.

Публикувайте съдържание, което отговаря на техните интереси

Потребителите предпочитат да посещават уебсайтове, които предлагат подходящо съдържание. Вашите клиенти може да се интересуват от част от вашето съдържание, но не и от останалото. Дръжте ги щастливи, като подчертавате блогове, видеоклипове и друго съдържание, което отговаря на специфичните предпочитания на всеки посетител.

Основни призиви за действие на етапа на купуване

Цикълът на покупка включва нещо повече от самата покупка. Има също първоначално запитване и проучване. Цикълът може да отнеме дни или месеци, в зависимост от размера и сложността на покупката. И в двата случая шансовете ви за генериране на продажба ще се подобрят, ако посетителят чете правилния призив за действие.

Какъв е правилният призив за действие? Това е този, който отвежда хората до следващата стъпка от процеса – не крайната продажба. Тези, които току-що са били информирани за даден продукт, ще бъдат поканени да поискат повече информация, докато тези, които проучват функции и предимства, ще бъдат насочени към продуктови отзиви от минали клиенти.

Хората искат персонализирани изживявания, така че ще отидат на сайтове, които го предоставят. Уверете се, че вашият е един от тях. Внедрете персонализирането във вашата маркетингова стратегия и превърнете всяко взаимодействие с клиента в уникално потребителско изживяване!

Статията е коментар на https://design4works.com